• 7 Mayıs günü ‘’ANNELER MELEKTİR’’isimli anneler günü özel etkinliğimizi gerçekleştirdik.
  • Konak Belediyesi’nin büyük katkı koyduğu Güzelyalı Kültür merkezinde saat 13.00-17.00 arasında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte  Derneğimizin yılın anneleri olarak seçtiği engelli bir çocuğumuzun annesi, bir şehit annesi, bir gazi annesi, bir de eşi tarafından şiddet görüp cinayete kurban gitmiş bir kızımızın annesine yılın annesi ödülü olarak  plaketler ve hediyeler verdik. Sonrasında tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer ‘’popüler kültürde kadın’’konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardından Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler T.S.M korosunun Yeşilçam şarkılarından oluşan 10 şarkılık mini konseriyle programımız sonlandırdık. Katılımın çok fazla olduğu bu güzel etkinliğimiz oldukça ses getirdi ve beğenildi.
  • 8 Mayıs günü haftalık yönetim toplantımızın ardından tiyatro sanatçımız Gülsen hanımla birlikte  Şehitler ve Gaziler derneğini ziyaret ettik. Hem onların sıkıntılarını paylaştık hem de Derneğimizden kendilerine armağanlar götürdük. Bu ziyaret sonrasında da  Belediyenin tahsis ettiği aracımız ve rehberimizle yönetim üyelerimiz ve sanatçımızla birlikte Konak Belediyesi oyun ve oyuncak müzesi,mask müzesi ve Basmane semt evini ziyaret ettik. Konak Belediyesince restore edilen eski tarihi binalarda çok değerli objelerin toplandığı bu müzeler şehrimiz için büyük ve güzel kazanımlar olmuş.
  • 12 Mayıs Pazar Dünya Anneler günü olması sebebiyle Başkanımız Karşıyaka’da Zübeyde Anamızın mezarı başındaki resmi törene katıldı. Derneğimiz adına gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretin ardından onursal başkanımız Fatoş Dayıoğlu ve yönetim üyemiz Ayla Kutlu ile birlikte Bostanlı’da Derneğimizin 2002 yılında yaptırdığı Zübeyde Hanım büstünü ziyaret ettiler.
  • 13 Mayıs  günü Başkanımız Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesindeki Eski İzmir valisi Cahit Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç’ın veda etkinliğine katıldı.
  • 15 mayıs günü Dernek üyemiz Gülten Yıldırım’ın bağışlamış olduğu tekerlekli sandalye Karabağlar’da  oturan  63 yaşındaki ihtiyaçlı Fatma Pak’a teslim edildi. Başkanımız ve Figan Maral ile Ayşe Aydın’ın bağış sahibi üyemizle birlikte olduğu bu ziyaret bağışın yerini bulması açısından çok anlamlıydı. Duygulu anlar yaşandı.Arkadaşımıza sonsuz teşekkürler.
  • Aynı gün öğleden sonra Başkanımız Muğla’daki Ege Kadın Buluşmasının basın açıklaması sebebiyle Yeni Asır gazetesinde Şebnem Bursalı’nın toplantısına katıldı.
  • 20 - 25 mayıs tarihleri arasında 2012 ve 2013 yıllarına ait olan dernek kursiyerlerimizin yapmış olduğu birbirinden güzel yağlı boya tabloların sergilendiği EBSO’daki resim sergimizi gerçekleştirdik. Konak Halk Eğitim Merkeziyle ortak gerçekleşen bu sergimiz 5 gün boyunca açıktı.
  • 21 Mayıs Salı günü Buca Sini Köşk Restaurant’da 2013 yılı bahar çayımızı gerçekleştirdik.
  • Ev tekstil ve dekorasyonu kursiyerlerimizin yıl içinde yapmış oldukları ürünlerin sergilendiği, Türk Sanat Müziği dinletisi ve folklör gösterisinin de yer aldığı etkinliğimiz oldukça eğlenceli geçti. Bahar çayımızda 10 yıllık, 20 yıllık üyelerimize rozetleri ile aramıza yeni katılan 8 üyemize rozetlerini takdim ettik.
  • 22 Mayıs günü haftanın müzeler haftası olması sebebiyle neşe ve karikatür müzesini Dernek yönetim kurulu üyelerince  ziyaret ettik.Ziyaretimizde  henüz hazırlık çalışmaları devam eden Konak Belediyesi Kadın müzesi için Derneğimizde topladığımız kadına ait pek çok antika materyali  müze yetkilisi Alev Benli’ye  tutanak karşılığı teslimatını gerçekleştirdik. Neşe ve Karikatür müzesinde yaptığımız bu minik toplantı sonrası müzeyi  gezdik. Derneğimizin en eski üyelerinden Bilge Yapan ve Huriye Yapar ‘ın getirdikleri 150 yıllık geçmişi olan kaftan ve diğer pekçok kıyafetler  ile  diğer üyelerimizin bağışladığı materyaller müze açıldıktan sonra dönüşümlü olarak sürekli sergilenecek.
  • 29 Mayıs günü 2013 sezonu son birlikteliğimizi Arma cafe’de kahvaltı organizasyonuyla gerçekleştirdik .Tüm yönetim üyesi arkadaşlarımızın katıldığı kahvaltıda genel bir sezon değerlemesi ve yaz tatili planlarımızla ilgili sohbet ettik.Aynı gün öğleden sonra saymanımız Gönül Eren arkadaşımızın Selahattin Akçiçek Kültür Merkezindeki fotoğraf sergisini ziyaret ettik. Yine akşam üzeri saatlerinde de Behçet Uz çocuk hastanesinde onkoloji tedavisi gören minik kızımız Gizem Yalçıntaş’a  giysi yardımı gerçekleştirdik. Derneğimize yönetim yedek üyemiz Ayşe Aydın aracılığı ile ulaşan bağışçılar İpek –Yusuf Toyran’ın almış olduğu giysiler Başkanımız ,Başkan yardımcımız ve Saymanımızla birlikte minik Gizem’e giydirilerek alındı.
  • Minik Gizem ve annesinin mutlulukları görülmeye değerdi.
  • 30 Mayısta bağışçımız Güner Akkese’nin temin ettiği oyuncak ayıcıklar Başkanımız tarafından Behçet Uz Çocuk Hastanesine Vakfına teslim edildi.
  • 31 mayıs günü Başkanımız Ayşegül Maral,II.başkanımız Emel Külahçıoğlu ve Onursal Başkanımız Fatoş Dayıoğlu ile birlikte Genel Merkezimizin 54.kuruluş yıldönümü kutlaması ve Genel Kurul olağan toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gidildi.Yeniden Genel Başkanlığa Gül Baysal hanım’ın seçildiği  Genel Kurulu toplantısında Türkiye’nin diğer illerinden  gelen Anneler derneği şube Başkanları ve delegeleri ile kaynaşım ve paylaşımlar yaşandı.Aynı günün akşamı  Genel Merkezimizin  54.kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği  akşam yemeğine katıldık.Tüm şubelerin katıldığı fasıllı ve eğlenceli akşam yemeği oldukça samimi geçti.