• 3 Ocak Çarşamba günü Anneler el ele toplantımızı gerçekleştirdik.
Konumuz : Yetişkinlerde ve özellikle kadınlarda Ürolojik rahatsızlıklar idi. Konuşmacı konuğumuz ise Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Üroloji uzmanı Doç. Dr. Orçun Çelik idi. Görsel sunum ile desteklenen anlatımda özellikle kadınları ilgilendiren önemli rahatsızlıkların tanı, sebepleri ve tedavileri konularında bilgilendik. Aynı gün ayrıca 2018 yılına yayılması planlanan ‘’Annelere ilk ve acil yardım eğitimi’’ projesiyle ilgili eğitmen Ayşen hn.ile dernekte bir ön toplantı yapıldı.
  • 4 Ocak Perşembe günü Başkan ve Başkan yardımcımız ‘’KAZED’’(Karşıyaka zihinsel engelliler derneği)’nin yılbaşı kutlama eğlencesine katıldılar. Yıl içinde yapılması planlanan projemiz ile ilgili de gençlerle tanışarak yetkililerle de detayları görüşerek güzel bir gün geçirdiler.
  • 8 Ocak p.tesi günü Başkanımız Tülay Aktaş Güç Birliği’nin toplantısına katıldı .Yeni yıl kutlamasıyla birlikte 2018 ‘de yapılması planlanan konular konuşuldu.
  • 9 Ocak ‘da 42. Ve 43.tekerlekli sandalyelerimizi ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. 42.sandalyemizi bağışlayan Hediye Bayrakçı, ihtiyaç sahibi da Görece de oturan 82 yaşındaki Emine Kurt idi. 43.sandalyemizi bağışlayan Münevver Ulusal, ihtiyaçlımız da yine Görece de ikamet eden 77 yaşındaki Gülizar Yılmaz idi. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkürler ederiz.
  • 14 Ocak Pazar günü ZÜBEYDE ANA’MIZIN ölüm yıldönümü sebebiyle Karşıyaka’da kabri başındaki anma törenine yönetimden arkadaşlarımız, üyelerimiz ve başkanımız katıldılar.
  • 15 Ocak’da Konak Belediyesi Kadın Meclisi’nin aylık toplantısına yönetim üyesi arkadaşımız Mefharet Tamer katıldı.
  • 19 Ocak Cuma günü ‘’Etkili iletişim eğitimi’’ dernek binamızda 25 katılımcı ile başladı. Toplam 4 hafta boyunca Cuma günleri devam edecek eğitimi Ege Üniversitesi İletişim Fak.’den Prof. dr. Müjde Ker Dinçer hocamızın eşliğinde gerçekleştiriyoruz.
  • Aynı günün akşamı Başkanımız ‘’Çağdaş Yorumcular Türk Müziği korosu’nun’’ Güzelyalı kültür Merkezinde’ki konserine katıldı.
  • 24 Ocak Çarşamba günü Escan-Tur’un düzenlediği Manisa Çiçekli köy’ deki kahvaltı ve Kemalpaşa Nazar köy gezisine dernekçe katıldık. Yaklaşık 44 misafirimizin katıldığı gezimiz eğlenceli geçti. Katılan misafirlerimize teşekkürü borç biliriz.
  • 28 Ocak Pazar günü Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyesi Figan arkadaşımız dernek üyemiz Gülfer Tellaloğlu’nun genç yaşta vefat eden oğlu Okan’ın 52.gece mevlüdüne katıldılar. Gencecik evladımıza bir kez daha Allah’dan rahmet diliyoruz.
  • 31 Ocak Çarşamba günü eğitim desteği verdiğimiz öğrencilerimiz bizleri ziyarete gelip karnelerini de getirdiler. Dersleriyle ilgili karşılıklı değerlemeler yaptık ve kendilerine ‘’nutuk’’kitabımızı armağan ettik.
  • Yine aynı gün bağışçımız Fatoş Birazer’in derneğimize bağışladığı tekerlekli sandalyeyi Behçet Uz çocuk hastanesi vakfı’’BUVAK’ın yetkililerine teslim ettik. Böylelikle 2018 yılının ilk ayını da yine etkinliklerimiz ve çalışmalarımızla tamamladık. Sevgilerimizle.