TÜRK ANNELER DERNEĞİ İZMİR ŞB. 0CAK 2020 AKTİVİTELERİMİZ

3 Ocak 2020 Cuma günü yılın ilk aktivitesi için derneğimizdeydik. Neyin muhteşem sesi eşliğinde resim yapmanın hazzını yaşarken Ney üfleyen arkadaşlarımızda yeni makamlar öğrendiler. 6 Ocak 2020 de Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği aylık toplantısı için Balcova Belediyesi ev sahipliğinde geleneksel toplantıya katıldık. 7 Ocakta Karşıyaka Şübemizin düzenlediği aylık şübeler toplantısına Başkanımız ve Y.kurulu üyemiz Nermin Başaran katılmışlardır. Şübeler olarak ortak proje ve etkinlik yapma adına bilgi alışverişinde bulunup , görüş ve önerilerin gelecek toplantıda değerlendirilmesi kararı alındı, Karşıyaka şubemize nazik evsahipliği için teşekkür ediyoruz.
8 Ocak Çarşamba yılın ilk yönetim kurulu toplantısını yaptık ,İlk anneler elele etkinliğimiz aynı gün saat 13.30 da üye ve konuklarımızın katılımıyla gerçekleşti. Homöopati konusunda ulaşabileceğimiz en önemli bilgileri ve akıcı anlatımıyla konuğumuz Uzman Dr. F.Sevgi Postoğlu dünyamıza yeni ufuklar açtı. Kendisini dinlemekten çok keyif aldık .Teşekkür ediyoruz. Diğer konuğumuz Ramazan Başaran ve gitarıyla kendisine eşlik eden Emre Diyar ile birlikte çağdaş şairlerimizin şiirlerine kendi yorumlarınıda katarak bizlere güzel bir gün yaşattılar Teşekkür ediyoruz. Harikaydılar.
9 ocak Perşembe günü kermes grubumuz her hafta olduğu gibi derneğimizde toplanıp aylık planlamalar yaparak çalışmalarını sürdürdüler.10 ocak Cuma günü resim ve ney çalışmaları devam etti.
14 0cakta Zübeyde Hanımı ölümünün 97. Yıl dönümünde anıt mezarı başında yapılan törenlerde rahmetle andık Y.kurulundan arkadaşlarımız , üyelerimiz , burslu öğrencimizinde katıldığı törende Dernek çelengimizi sunduk. Resmi anma töreninden sonra bu yıl 4. Sü yapılan Karşıyaka Belediyesi ve bizimde bileşeni olduğumuz Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirligi organizasyonu Zübeyde Anneye Mektubum Var yarışması sonuç ve ödül törenine katıldık . Yarışma 3. lerinin ödüllerini üstlendik ve taktim ettik. Tüm öğrencileri ve emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyoruz.17 Ocakta Dönem tatiline giren öğrencilerimize iyi tatiller dilerken , burslu öğrencilerimizi desteklemek ve daha başarılı olmaları için temel ihtiyaçlarından olan gidaya ulaşmalarını sağlamak durumundayız bu konuya dikkat çekmek amacıyla sembolik paketler hazırlayıp gıda yardımı yaptık .Bu etkinliğimize katkı koyan Y.Kurulu üyelerimize, üye arkadaşlarımıza, yakınlarımıza teşekkür ediyoruz . İhtiyacı olan öğrencilerimize her zaman destek olacağız.
21 ocakta başkan yardımcımız Ege kadın buluşması İzmir sekreteryasının hazırladığı aylık toplantıya katılmıştır. 22 ocakta y. Kurulu toplantımızı yaptık . Özel nedenlerinden dolayı y. Kurulundan ve saymanlıktan istifa eden Özlem Bağrıyanık arkadaşımızın yerine y. Kurul asil üyelerinden Rasime Sertdemir’ i seçtik . eksilen Y. Kurulu asil üyeliğine Yedek üyelerimizden Dilek Başaran ‘ı davet ettik.
28 ocak akşamı İsmet İnönü Kültür Merkezinde ‘ Bu Aşk Beni Öldürüyor’şiddeti trajikomik sinama anlatımı gala gecesine Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği bileşeni olarak davet edildik ve geceye başkan yardımcımız ile üyelerimiz katılmışlardır. 28 ocak Çarşamba günü derneğimizde Başkan ve Başkan yardımcımız, Y.Kurulu üyelerimiz Mefharet Tamer,Rasime Sertdemir, Meral Ayas Urla Bel. Kadın Meclisi başkan ve üyelerini sınır tanımayan kadınlar projesini görüşmek üzere biraraya gelmiş projenin detaylarını konuşmuşlardır.
29 ocak 2020 Çarşamba günü okuma klübümüz derneğimizde buluştular Okuduğumuz romanın yazarı Gaye Boralıoğlu’nunda katılımıyla DÜNYADAN AŞAĞI romanın kritiğini yaparken yazarında romanın hazırlanma aşamasında geçen sürecin anlatımıyla da kitabı her yönüyle tanıma fırsatımız oldu . Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 30 ocak Perşembe derneğimizde kermes grubu çalışmalarını sürdürdü .31 ocakta resim ve ney eğitimimiz devam etti . Yılın ilk ayında Elazığ ve Malatyada olan depremlerle çok üzüldük Yaralı ve vefat eden vatandaşlarımız oldu. Yaralı yurttaşlarımıza şifalar , hayatını kaybeden vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi olarak depremzadelere maddi desteklemelerin yanında deprem şoku yaşayan kadın ve çocukların deprem şokunun biran önce atlatmaları yönünde pskolojik desteğede ihtiyaçları olduğunu biliyoruz bu yönüyle tüm stk larla işbirliği içinde olacağimizi bilmenizi isteriz . Sevgi ve saygılarımızla . BEN DEĞİL BİZ OLMAK .TAD İZMİR. Y. KURULU.