• 02-09-16-30 Ocak tarihleri arasında tam kadro yönetim kurulu toplantıları yapılmıştır.
  • DEKAUM tarafından gerçekleştirilen aylık etkinlikler çerçevesinde 07.Ocak.2013 tarihinde düzenlenen Prof. Dr. Saffet Mutluer’in  “Hayatımızdaki küçük şeyler” adlı konferansına Derneğimizi temsilen Başkanımız Sabriye Saltuk katılmıştır.
  • 09.Ocak.2013 tarihinde Şenel Aksu tek perdelik tiyatro oyunu yazma yarışması  ile ilgili jüri üyeleri Dernek binamızda toplanmıştır. (Projelerimiz kısmına bakınız)Toplantıda Dramaturg Füsun Ataman Berke oy birliği ile Jüri Başkanı seçilmiş, gelen 10 eserden birer suret 7 jüri üyesine dağıtılmıştır. Jüri Başkanı Füsun Ataman Berke tarafından eserleri okurken  dikkate alınacak, puanlamada esas teşkil edecek kriterler belirlemiştir. Eserlerin 1 hafta içinde okunup değerlendirilmesi ve 16.Ocak.2013 tarihinde sonuç değerlendirimi  için yine Derneğimizde buluşulmasına karar verilmiştir. Toplantıda Jüri üyelerine ev yapımı börek  ve çay ikram edilmiş, yarışma hakkında sohbet edilmiştir.
  • 14.Ocak.2013 tarihinde Ulu Önder Atamızın annesi Zübeyde Anamızın 90.ölüm yıldönümü için her yıl olduğu gibi sabah 10.00 da Karşıyaka’daki kabri başında düzenlenen resmi törene, Derneğimizi temsilen Başkanımız Sabriye Saltuk , Yönetim kurulu üyemiz Ayla Kutlu ve Onursal Başkanımız Fatma Dayıoğlu katılmış, Zübeyde Anamızın kabrine  Derneğimizin çelengi konulmuştur.Daha sonra saat 13.30 da Derneğimizin oluşturduğu ve Konak Belediyesi’nin paydaş olarak katıldığı Zübeyde Anamızın Alsancak Gündoğdu meydanındaki heykeli başında anma törenimiz gerçekleştirilmiştir.(Projelerimiz sayfamıza bakınız.) Törene birçok sivil toplum kuruluşu katılmıştır. Gündoğdu meydanında düzenlediğimiz törene saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanılmış, Zübeyde Ana Heykeline çelenk konulmuş, Derneğimizin eğitim desteği verdiği kızlarımızdan Gülşah koçyiğit’in anlamlı konuşması, Başkanımız Sabriye Saltuk’un konuşması, Heykeli yapan3 heykeltraş adına  Zafer Dağdeviren’in heykeli yaparkenki duygularını anlattığı ve Heykeldeki Zübeyde Anamızın elinden tuttuğu çocuğun Atatürk olduğu  hakkındaki konuşması ,T.Kadınlar Birliği İzmir Şb. Başkanı Şermin Akman ‘ın konuşması, Paydaşımız, destekçimiz Konak Belediyesi adına Başkan Yrd. Serpil Güngör ‘ün konuşması ile devam edilmiştir. Başkanımız Sabriye Saltuk konuşmasında günün anlam ve önemine değinmiş, heykeli yapan heykeltraşları tanıtmış, yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletmiştir.
  • İlkini bu yıl gerçekleştirdiğimiz ve her yıl tekrarlanması planlanan Gündoğdu meydanındaki heykeli başında Zübeyde Ana Anma törenine katılan tüm sivil toplum örgüt Başkan ve üyelerine, başta Konak Belediye Başkanı Sn.Dr.Hakan Tartan ve diğer paydaşlarımıza, Heykelin yapımında emek harcayan heykeltıraşlar Derya Aksoy, Zafer Dağdeviren ve Ali Yıldır a teşekkür ediyoruz.Törende Konak Belediyesi tarafından  törene katılanlara çay ve nescafe ikram edilmiştir.
  • Derneğimiz tarafından düzenlenen Zübeyde Ana Ölüm yıldönümü etkinliğimiz saat 15.00 de Kıbrıs Şehitleri Türkan Saylan Sanat Merkezinde yapılan konferans ile devam etmiştir.  Prof.Dr.Tülay Özüerman“Zübeyde Ana’nın oğlu Atatürk’ün Türk Kadınlarına Mirası “  adlı  bir  konferans vermiştir.Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz.
  • Söz konusu anma etkinlikleri Derneğimizce bundan böyle her yıl yapılması planlanmaktadır.
  • 16.Ocak.2013 tarihinde Şenel Aksu tek perdelik tiyatro yazma yarışması  jüri üyeleri , değerlendirme sonuçları için Dernek binamızda toplanmıştır. Jüri üyeleri , Jüri Başkanı Füsun Ataman Berke başkanlığında  katılan 10 eser hakkındaki düşüncelerini dile getirmişlerdir. Jürinin ortak kararı sonucu katılan 10 eser arasında  1. Ve 2.ci liğe layık eser bulunamamıştır.. Ayça Üzüm’ün yazdığı   ‘’SIĞINAMAYANLAR’’(LALA RUMUZLU)isimli  eser  3.lü ğe uygun görülmüştür. Fatma Özcan ve Zeynep  Erdal’ın yazdığı  ‘’YARA’’ (MAİA RUMUZLU) eser jüri teşvik ödülüne layık görülmüştür.
  • Toplantıda gelecek yılda aynı jüri ile devam edilmesi ve konunun” Kadın ve iş hayatı” olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Toplantı sonunda Jüri  bir basın bildirisi düzenlemiştir. Ödül alan eserler ve sanatçılara Şubat ayı içinde düzenlenecek bir tören ile ödülleri takdim edilecektir. Ödül alan eserin sahnelenme çalışmalarına başlanılacaktır.
  • 23.Ocak.2013 Çarşamba günü Urla’da Rahatla tesislerine kahvaltıya gidilmiştir. Katılan Üyelerimiz ile ( 80 kişi) birlikte güzel bir gün geçirilmiştir.
  • Genel Kurul çalışmaları son hızı ile devam etmektedir.