• Derneğimizde dilek ve öneri kutusu ile bağış kutusu oluşturuldu.
  • 4 Mart pazartesi günü Başkanımız,  Tülay Aktaş  Güçbirliği’nin aylık toplantısına katıldı. Genel kurul sonrasındaki bu ilk toplantıda Derneğimizin yeni yönetimi ve 3 yıllık dönemde yapmak istediklerimizle ilgili bilgi verildi.
  • 6 Mart Çarşamba günü yedek üyelerimizle birlikte haftalık yönetim toplantımız  yapıldı. Gündemin yoğunluğu sebebiyle oldukça verimli bir toplantı oldu.
  • 7-10 Mart 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Kadın festivali çerçevesinde  oluşturulan; İzmir Fuarı 4 nolu holdeki  sergi ve satış standlarında Derneğimiz de yer aldı. Ev Dekorasyon kursiyerlerimizin el emeklerini  21-22 nolu standlarda sergiledik.
  • 7 Mart 2013 Perşembe günü Başkanımız eşi ile birlikte  Derneğimizi temsilen İzmir Kukla günleri etkinliğinin açılış kokteyline ve Kukla-tiyatro gösterimi olan “ ben yapmadım” adlı oyunun gala gösterimine katıldılar.
  • 8 Mart Dünya Kadınlar gününde çok önemli ve ses getiren bir etkinliğimiz oldu. Kurucu Başkanımız Şenel Aksu adına düzenlemiş olduğumuz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız tek perdelik tiyatro oyunu yazma yarışmasında 3.ödülü alan ‘’Sığınamayanlar’’isimli eseri yönetim üyelerinden beş arkadaşımız okuma tiyatrosu olarak sergiledi. Türkan Saylan kültür Merkezinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte bu eserin yazarı Ayça Üzüm’e ayrıca jüri teşvik ödülü alan ‘’yara’’isimli eserin iki yazarına da ara ödülleri verildi.Jüri üyelerimize ,tiyatro çalıştırıcımız ve Konak  Belediyesine de plaket ve çiçek takdim edildi.Kadına yönelik şiddetin had safhada olduğu günümüzde konuya ayrıca görsel sunumlarla destek verildi.Okuma tiyatromuz büyük beğeni topladı ve alkış aldı.Büyük bir gurur ve tatminle etkinliğimizi kapattık.8 Mart etkinliğimiz basında ve medya da yer aldı.
  • 11 Mart 2013 pazartesi günü Başkanımız ve Saymanımız İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz’ı ziyaret ettiler.
  • 11 Mart 2013 Pazartesi günü Başkanımız, Y.Kurulu yedek üyesi Ruhsar Abut ve Nilgün Göçük birlikte Ege Telgraf Gazetesi sahibi Nurten Doğan’ gazete de ziyaret ettiler.
  • 13 Mart Çarşamba günü Cumhuriyet Başsavcılığı talebiyle Derneğimize ulaşan ‘’Kadına yönelik şiddetin önlenmesi’’konusunda bir sunum yapmak üzere Foça yarı açık cezaevine yönetimce gidildi. Daha önce planlandığı biçimde önceki dönem başkanımız  Dr. Sabriye Saltuk erkek hükümlülere konuyla ilgili istatistikleri de içeren görsel bir sunum gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu bu etkinlik sonrası mahkumlarla sohbet edildi. Cezaevi yönetimi hepimize memnuniyet ve teşekkürlerini dile getirdiler.
  • İzmir Kukla Günleri  Müdür’ünden temin edilen davetiyeler ile 13.Mart Çarşamba günü akşamı  N. Salih İşgören Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Bölümü 35 öğrencisi ile öğretmenleri Fransız Kültür Merkezindeki İsveç kuklacılarının gösterimine gönderildi.
  • 14 Mart Perşembe gecesi Hanende Restaurant’da eski yönetime veda, yeni yönetime hoş geldin yemeği gerçekleştirdik.Geçmiş dönem Başkanlarımızın da katıldığı gece oldukça eğlenceli geçti.
  • 15 Mart Cuma günü  Başkanımız ,Derneğimizin Onursal Başkanı Fatoş Dayıoğlu ile birlikte Çiğli-Gümüşpala ‘daki Kurtuluş İpek İşeri İ.Ö.Okulu Md. Erdal Özmen ‘i ziyaret etti.T.Anneler Derneği İzmir Şubesi tarafından daha önce yaptırılan  ana sınıfı gezildi. Ana sınıflarının ihtiyaçları tespit edildi.
  • 16 Mart Cumartesi günü öğleden sonra saat 14-16 arasında eğitim desteği verdiğimiz kızlarımız ve burs veren bağışçılarımızla birlikte tüm yönetim olarak hem tanışma hem de kaynaşma toplantısı düzenledik. Dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz bu sohbet toplantımızda hem bizler  yeni öğrencilerimizi tanıdık, hem de  onlar yönetim değişikliği nedeniyle yeni sorumlu annelerini tanıdılar. Kızlarımızı Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın getirdiği  ev yapımı ikramları ile ağırladık.Kızlarımızın başarılarını dinledik.Onlar ile bir kez daha gurur duyduk.En kısa sürede bir araya tekrar gelmeyi planladık.
  • 18 Mart pazartesi günü sosyal komisyonun önceki toplantılarında aldığı kararlar doğrultusunda Çanakkale şehitlerini anma günü sebebiyle Şehitler ve Gaziler Derneği ziyaret edildi. Ayrıca görevli arkadaşımız Nejla Bayman Kadifekale Şehitliği’ndeki törenlere Derneğimiz adına katıldı.
  • 19 Mart Salı günü Tire’ye yapılan günübirlik geziye katıldık.77 kişi katılımlı gezide Değirmen Restoran’da öğle yemeği yendi ve Tire pazarı gezildi. Piknik havasında geçen güzel bir geziydi.
  • 19 Mart  Salı günü doğa, çevre temizliği ve geri dönüşüm için Dernek olarak  atık pil ve mavi kapak toplama kampanyası başlattık.
  • 20 Mart Çarşamba günü yönetim toplantımızdan sonra Yaşlılar haftası sebebiyle 70 yaş üzerindeki üyelerimizi Derneğimizde buluşturduk. Kendilerine hazırladığımız minik armağanlarımızı ve kırmızı kanfilleri sunduk,Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın hazırladığı ev yapımı ikramlarımızla birlikte ufak bir Türk sanat müziği dinletisi eşliğinde mutlu ve hoş bir öğleden sonra gerçekleştirdik.
  • 26 Mart Salı günü üyemiz Nurşen Çarga’nın Derneğimize bağışlamış olduğu tekerlekli sandalye, Yönetim kurulu yedek üyemiz Ayşe Aydın’ın ulaştığı Seferihisar Sığacıkta’ki 68 yaşındaki böbrek hastası ihtiyaçlı Hatice Nihal Yalınız ‘a teslim edildi.Başkanımız Ayşegül Maral’ın organize ettiği bu bağış Nurşen Çarga, Ayşe Aydın,Figan Maral’la birlikte hastanın evine kadar ulaştırıldı.
  • 25 Mart Pazartesi günü Başkanımız Ayşegül Maral ve Başkan yardımcımız Emel Külahçıoğlu Dekaum’un 9 Eylül Üniversitesi Desem salonunda gerçekleştirdiği ‘’çocuk gelinler’’konulu konferansa katıldılar. Konuşmacılar Prof.dr.Tülay Özüerman ve Ege Koop.kurucusu Hüseyin Aslandı.
  • 27 Mart ‘ta Yönetim toplantımızın ardından Başkan ve yardımcımız Türkan Saylan Kültür Merkezindeki Konak Belediyesi ve Üniversiteli Kadınlar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ‘’Kadın ve Kentlileşme’’konulu panele katıldılar. Konuşmacılar Av Ayla Eğit, Sosyolog Leyla Olcay ve Araştırmacı Semahat Özdemir idi. Ayrıca 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü sebebiyle İzmir Devlet Tiyatrosu’na kutlama mesajları gönderildi.
  • 28 Mart Perşembe günü Bayraklı Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Halil Baransel  Başkanımızca ziyaret edilerek, Bayraklı ‘ya bağlı Kurtuluş İpek İşeri İ.Ö.Okulu ana sınıflarının çok kötü durumda olan tuvaletlerinin yenilenmesi , tadilatının yapılması konusunda söz alındı.
  • 29 Mart Cuma günü Başkanımız Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ayten hanımı ziyaret etti.
  • 29 Mart Cuma günü burslu kızlarımızdan Cennet Bahar ve Gülşah Koçyiğit ‘e girecekleri KPSS sınavı için 7 İklim Dershanesin den 2 set KPSS test kitapçıları temin edildi.
  • Mart ayında Orman Haftası nedeniyle Gümüldür’de oluşturulan STK ormanı için Derneğimiz adına 50 fidan bağışında bulunduk.
Böylelikle genel kurul sonrası ilk ayımızı tamamlamış olduk.