• Eylül ayında Üyelerimizin ramazan bağışlarını (2300 tl) ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve ailelere dağıttık.
  • Derneğimiz “ İzmir gençlere kucak açıyor” adlı bir projeye ortak oldu.Başkanımız 3 gün 7.00-17.00 arası İzmir otogarında nöbet tuttu.Böylece öğrenciler garajdan 24 saat dönüşümlü nöbet tutan gençler ve gönüllü yetişkinlerce karşılandı.Üniversitelerin dış kapılarında kurulan kayıt bilgilendirme masalarına nöbet tutan arkadaşların yanlarına ücretsiz servislerle götürüldü.Sorunları varsa çözülmeye çalışıldı.Onlara İzmir hakkında bilgiler verilerek ürkeklikleri giderilmeye çalışıldı.Az sayıda öğrenci ve velisine kısa süreli ücretsiz konaklama olanağı sağlandı.Bazı fakülteler yardımcı oldular.
  • Söz konusu proje 3.Eylül .2010 tarihli Milliyet Ege ve Cumhuriyet Ege gazetelerinde de yer almıştır.
  • Behçet Uz Çocuk Hastanesi Sosyal Hizmetler birimi temasa geçerek, hastanede tüm servislerde yatan ihtiyaç sahibi çocuklara şeker bayramı nedeniyle 6.9.2010 pazartesi günü; Hastanede yatan 74 kız ve 55 erkek toplam 129 çocuğa yeni ayakkabıları verilerek,bayramlarını kutladık.Çocukların mutluluklarını paylaştık.
  • Dernekler masası denetimizi başarı ile verdik.
  • 22.9.2010 tarihinde Eski Bakanlarımızdan Işılay Saygın tüm Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Başkanımız Sabriye Saltuk önderliğinde evinde ziyaret edildi.Işılay Saygın yönetim kurulu üyelerimize çay ikramında bulundu.Kadın hakları ve kadın sivil toplum örgütleri hakkında sohbet edildi.Eski Bakan ın döneminde yapılan etkinliklerden , çıkarılan yasalardan söz edildi.Derneğimizin son çalışmalarından ve bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerden söz edildi.Daha sonra Sayın Bakanımız ile çizimlerini kendisinin yaptığı Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi, annesi adına yaptırdığı Fatma Saygın Lisesi, babası adına yaptırdığı Camii ve altındaki semt kütüphanesi ziyaret edildi.Liseler , cami ve kütüphane hakkında bilgiler alındı.Bu güzel günü çektiğimiz fotoğraflar ile belgeledik.
  • 23.9.2010 tarihinde Eğitim Destek komisyonumuz Başkanımız nezdinde, Derneğimizden Eğitim desteği almak isteyen üniversitede okuyan kız öğrencilerin başvurularını inceledi. Mevcut burslu öğrencilerin durumları görüşüldü.Eğitim desteği için yardımlarının çoğaltılması için gayret edilmense karar verildi.
  • 24.eylül.2010 tarihinde Konak Belediyesince düzenlenen Tülay Aktaş ın anma törenine katıldık.Gültepe Zeytinlik Mahallesinde açılan bir parka Tülay Aktaş ın adı verildi.Parkta Tülay Aktaş adına yaptırılan büstün açılışı yapıldı.İzmir de görev yapan kadın hareketlerine katkı koyan kadınlara ve STK başkanlarına plaket verildi.Başkanımız da ödül aldı.
  • 24.eylül.2010 da Başkanımız Sabriye Saltuk “ bireysel silahlanmaya hayır “platformunun toplantısına katılarak konuşma yapmıştır.Heykelden APİKAM a kadar yüründü.Toplantı salonunda düzenlenen panelde Baro Bşk,Sancar Maruflu,Başkanımız,Platform sözcüsü maganda kurşunu ile öldürülen Ali Star ın dedesi avukat Tuncer Eşsizhan yazarlar,sanatçı Haluk Işık silahsızlanmanın önemine Ülkemizde başını alıp giden maganda kültürü ve şiddetin tehlikesine Örgütlenme eksikliklerimize,çocuk yetiştirme tarzımızdaki yanlışlara gibi pek çok konuya değinildi.Büyük şehir Belediye Başkan ına (Oyuncak silahını getir kitabı götür) sloganlı bir kampanya yapması için öneri götürülmesine karar verildi.
  • 29.9.2010 Çarşamba günü Yeni Foça ve Kozbeyli köyü gezimiz vardı.Yeni Foça Erşal Motelde denize nazır açık büfe kahvaltı yaptık.Semt pazarını gezdik.Daha sonra Kozbeyli köyüne giderek kahve ve çay içtik.Katılım 72 kişi.