• 2 Nisan Pazartesi günü Başkanımız Tülay Aktaş Güç Birliği’nin aylık toplantısına katıldı. Toplantı da Açev’in okur yazarlık eğitimleri ile toplumsal cinsiyet eşitliği konularında son gelişmelerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
  • 4 Nisan Çarşamba günü aylık anneler el ele toplantımızı gerçekleştirdik.2 ayrı konumuz ve konuşmacımız vardı. İlki, dermatoloji uzmanı Tevhide Dinçer idi. Bizlere yaza girerken ,güneşten korunma, cilt lekeleri sebepleri ve tedavi yöntemleri ,Botoks, dolgu ve vücut şekillendirme konularında bilgilendirmeler yaptı. İkinci konuğumuz da eczacı Hatice Pınar ÖZ idi. Kendisi aldığı eğitimler doğrultusunda çölyak hastalığı belirtileri, nedenleri ve tedavide dikkat edilmesi gereken unsurlarla ilgili oldukça önemli bilgiler verdi. Epey çok  misafirimizin katıldığı toplantıda ayrıca dört yeni üyemizin de kabullerini yaptık. Kendilerine üyelik kartları ve rozetlerini takdim ettik.
  • 7 nisan Cumartesi günü eğitim desteği verdiğimiz öğrencilerimizle 2017-2018 öğrenim yılının 2.toplantısını derneğimizde gerçekleştirdik. Toplantıda öğrencilerimize maddi destek veren 6 bağışçımız da bizlerle birlikteydi. Mazeretli olanlar dışındaki tüm öğrencilerimiz de bizlerle birlikteydi. Eğitim desteği veren bağışçılarımıza katkılarında dolayı plaketlerini takdim ettik ve çocuklarımızla birlikte sıcacık bir ortam ve son derece duygusal anlar yaşadık. Ayrıca öğrencilerimiz , TESUD ‘un ’’Vatan size, aileniz bize emanet’’ projesine destek için sınır bölgelerimizde görev yapan  askerlerimize duygu dolu mektuplar yazdılar. Böylelikle bir güzel günü daha tamamladık.
  • 10 Nisan ‘da Başkanımız ve Bşk.yardımcısı arkadaşımız Konak Tariş mağazasından aynı projede gönderilmek üzere askerlerimiz için dernek adına kuru kayısı, fındık, üzüm, ceviz, lokum vb.. gıdalar satın aldılar ve bu projeyi yürüten Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka şubesiyle iletişime geçerek 18 Nisan’da gıdaları bizzat kendilerinin gelip derneğimizden almalarını sağladılar.
  • 13 Nisan da Başkanımız Türkiye Kadınlar Birliği’nin 94.kuruluş yıldönümü sebebiyle Bornova şubesindeki kutlama etkinliğine katıldı. Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte derneğimiz adına kutlama dileklerimiz başkanımızca iletildi.
  • 11 Nisan Çarşamba günü Güzelyalı’daki ATA giyim mağazasının derneğimize bağışladığı 2 koli giysiyi başkanımız teslim aldı.
  • 18 Nisan da yönetim kurulu toplantımızı yaptık ve özellikle 9 Mayıs’taki Bahar çayımızla ilgili son planlamaları gerçekleştirdik. Aynı gün öğleden sonra ‘’Acil ve ilk yardım eğitimi ’’projemizin 2.etabını Altındağ’daki Bosna Sancak Derneğinde Dernek üyelerine gerçekleştirdik. Aynı günün gecesinde de tüm yönetim ekibi olarak Devlet Tiyatrosu’nun Konak sahnesinde Mollier’in ‘’hastalık hastası’’oyunu nu izlemeye gittik.
  • 20 Nisan’da başkan ve 2.başkanımız, Rüzgar Dijital firması ile Web sitemizin yenilenmesi konusunda dernekte toplantı yaptılar.2011 yılında kurulmuş olan web sitemizin güncellenmesi gerektiği konusunda yönetim toplantımızda da karar alınmış olması sebebiyle firmadan bu doğrultuda talepte bulunduk.
  • 20 Nisan’da yönetim yedek üyesi arkadaşımız Belgin Karabıyık’ın annesinin vefatı nedeniyle uygun olan arkadaşlarımızla evine taziye ziyaretine gidildi.
  • 24 Nisan’da Karşıyaka sevgi evleri çocuk yurdu’nda kalan 20 kişilik 5-6 yaş anasınıfı grubu çocuğumuzu 23 nisan çocuk bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çiğli-Sasalı’daki doğal yaşam parkı’na götürdük. Yönetimden 5 arkadaşımızla birlikte 2 görevli annenin ve 1 öğretmenimizin de bulunduğu gezimiz son derece keyifli ve verimli geçti. Yavrularımıza minik ikramlarımızla birlikte bazılarının ilk kez gördükleri hayvanlar karşısındaki şaşkınlık ve merakları bizleri hem duygulandırdı ve hem de mutlu etti.
  • 28 - 29 Nisan tarihlerinde Escan-tur’un düzenlediği Isparta-Burdur-Sagalasos antik kenti ve salda gölü gezisine katıldık. Yönetim ekibimizle birlikte toplam 44 misafirin olduğu bir gece konaklamalı gezimiz çok güzel  geçti. İlk gün Isparta güller diyarı şehrimiz gezildi ve konaklamamız da orada gerçekleşti. İkinci günde de 1990 yılında gün yüzüne çıkarılan Sagalasos antik kenti gezildi.
Sonrasında Burdur şehri, İnsuyu mağaraları gezileriyle birlikte Türkiye’nin Maldivleri diye adlandırılan Salda gölü kenarında muhteşem manzara eşliğinde yemek molamızı vererek İzmir’imize geri döndük. Dolu dolu geçen bir ayı daha böylece geride bıraktık. Sevgilerimizle.