• 4 Mayıs Pazar günü Sumoder Halk Oyunları Derneği’nin Tepekule’deki 40.yıl kutlama etkinliğine tüm yönetim kurulu olarak katıldık. Dernek sekreterimiz Hülya İsbir’in de mensubu olduğu dernek etkinliğine bu sebeple de katılarak destek verdik.
  • 5 Mayıs günü Başkanımız ,Tülay Aktaş Güçbirliği toplantısına katıldı.Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın konuk olduğu toplantıda genel gündemin dışında 7 mayısta yapılacak bahar çayımızın da duyuruları yapıldı.
  • 6 Mayıs günü Konak Belediye Başkanı Sn.Sema Pektaş’ı yeni dönem görevinde başarı dileklerimizi iletmek üzere yönetim olarak ziyaret ettik.
  • 7 Mayıs Çarşamba günü geleneksel bahar çayımızı Fuar Göl gazinosunda gerçekleştirdik. 220 misafirimizin katıldığı çayımızda folklör kursiyerlerimiz 4 adet ege yöresi oyunu sergilediler.Yine derneğimiz türk sanat müziği koromuz da mini bir konser verdi. Ev tekstili ve dekorasyon kursu kursiyerlerimizde el emeği ürünlerini sergilediler. Yeni üye kabullerimizi de yaptığımız etkinliğimizi oldukça başarılı ve güzel bir şekilde sonlandırdık.
  • 8 Mayıs Cuma günü Başkanımız Anneler günü sebebiyle Derneğimizi temsilen SKY TV’nin ‘’Hayatı yenile’’programının canlı yayın konuğuydu.Hem dernek misyonumuz sebebiyle hem de anne olmanın verdiği özel duygularla güzel bir söyleşi gerçekleştiren Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.
  • 12 Mayıs günü EÇEV’in başvuru sahibi, Derneğimizin de eş başvuru sahibi olduğu Avrupa Birliği’nden hibeli eğitim projesi için Eçev ‘de toplantı yaptık. Başkanımız ve II.başkanımızın katıldığı toplantıda Eçev’in eğitim projeleri koordinatörü ile hazırlanan ön başvuru detaylarını inceledik.Projenin genel çerçevesi üzerinde değerlemeler yaptık.
  • 21 Mayıs Çarşamba günü ‘’Ergen bir çocuğum var’’ projesinin son etkinliğini Toros mahallesi Nuri Öz İlkokulunda gerçekleştirdik. İzmir Psiko Drama Derneği ‘nden Dr.Berna Gökengin verimli bir sunum yaptı. İnteraktif gerçekleşen sunumda babalar da dahil olmak üzere 30 velinin katılımı vardı.
  • 22 Mayıs günü Eçev ‘de yapılan ‘’Soma faciası’’konulu toplantıya Derneğimizi temsilen Başkan Yardımcımız katıldı.T.Aktaş Gönüllü Kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı toplantıda Soma için yapılacak yardımların genel stratejileri belirlendi.Çalışma programı oluşturuldu.
  • 23 Mayıs Cuma günü Derneğimizden tüm yönetim üyelerimizin, Karşıyaka şubemizden 9 kişinin genel merkezden de Genel Başkanımızla birlikte 3 kişinin katılımıyla toplam 23 kişi Soma’ya taziye ziyaretine gittik.Öncelikle Soma Kaymakamını makamında ziyaret edip baş sağlığı diledik.Sonra faciada hayatını kaybeden madencilerimizin mezarlarını ziyaret ettik.Hepimizi kahreden,yüreğimizi dağlayan duygularla daha sonra Kınık ilçesi’ne bağlı Köseler köyüne gittik.Köyde hayatını kaybeden 14 madencinin evlerini tek tek ziyaret ettik,Başsağlığı dileklerimizle birlikte götürdüğümüz yardım malzemelerini de kendilerine teslim ettik.Gerçekten biçare olmuş,ama onurlarıyla yaşama devam eden bu güzel insanlarımızın durumu içler açısıydı.Onların acılarını paylaşmaya çalıştık.Umarız bir nebze de etkimiz olmuştur.
  • 26 Mayıs P.tesi günü Dernekler İl Müdürlüğü’nün ‘’Değişen dernekler mevzuatı’’konulu toplantısına Başkan yardımcımız ve saymanımız katıldılar. Fuar İ.İnönü sanat merkezi’nde yapılan toplantıya oldukça geniş katılım vardı.Görsel sunumla birlikte küçük el kitapçıkları da dağıtıldı.
  • 28 Mayıs Çarşamba günü 62 misafirimizin katılımıyla Çeşme Alaçatı Demlik cafe ‘de sezonun son kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdik. Güzel bir bahar havasında kahvaltı sonrasında Alaçatı’da gezdik.Bu enerji dolu günümüz misafirlerimizin de memnuniyetiyle son buldu.Böylelikle 2014 sezonu çalışmalarımızı da bu güzel gezimizle kapatmış olduk.
  • 2 Haziran Pazartesi günü T.Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısına Başkan ve Başkan yardımcımız katıldılar. Ana gündemin ‘’Soma faciası’’olduğu toplantıda ilçeye giden derneklerin izlenimleri paylaşıldı.Soma ‘daki acılı ailelere öncelikle psikolojik ve manevi katkının sağlanması konusunun en önemli öncelik olduğu ve bu amaçla 7 kişilik bir çalışma grubu oluşturulması planlandı.12 Haziranda net olarak oluşan grupla yapılacak çalışmayı belirleyecek bir toplantı daha planlandı.Ayrıca  T.Aktaş Güçbirliği proje yarışmasına 2 proje ile katıldığımıza dair duyurumuzu yaptık ve hazırladığımız proje dökümanlarımızı da teslim ettik.
Aynı gün öğleden sonra dernek yönetim kurulu olarak birlikte bir öğle yemeği yedik.Bu ‘’yaza merhaba’’yemeğimizle birlikte tatile girdik.Sağlıklı ve mutlu bir yeni sezonda buluşmak üzere tüm dostlarımıza esenlikler diliyoruz…….