İzmir De İyilik Var T.anneler Derneği İzmir Şubesinde Her Zaman İyilik Var Projemiz 2016

“İzmirde İyilik Var, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesinde

Her Zaman İyilik Var.”

PROJE SAHİBİ: T. ANNELER DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ
Adres: Sezer Doğan Cad. No:26/d Kat.2 D.8 Süsler Apt.
Telf:  0 232 441 88  94 / t.a.d.izmir@hotmail.com

Proje Sorumluları:
Ayşegül Maral /Başkan 0 532 686 67 50 / aysem1960@gmail.com
Nejla Bayman Karasu  / Başkan Yrd. 0 533 345 37 46 / n.bayman58@gmail.com

PROJE  PAYDAŞIMIZ : Projeleri birleştirme ve de çoğaltmaya  5 aralık dünya gönüllüler günü kapsamında  İZMİRDE İYİLİK VAR  projesi ilham kaynağımız olmuştur. Adı geçen projenin destekleyicisi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Uygulayıcı Yaşar Üniversitesi.

PROJENİN AMACI : Yapılacak tüm iyiliklerin muhtaç olan tüm canlılara dokunabilmek ,sebepsiz, karşılıksız iyilik yapmanın keyfine varabilmek diğer kişi ve kurumlara , kuruluşlara örnek ve ilham olabilmektir. Şehrimizde  birlik ve dayanışmaya ve iyiliğe destek olmak, farkındalık yaratmaktır.

PROJENİN  SÜRESİ : Bir ay
  • 09 Kasım ilk toplantı.
  • 22 Kasım yapılacak iyiliklerin listelenmesi  izlenecek   yol
  • 30 Kasımda uygulama alanında prova
  • 03 Aralık 2016 da yapılan tüm iyiliklerin sosyal medyada paylaşımı ve toplu fotoğraf.

PROJEMİZİN ANA BAŞLIKLARI :

1. 2 adet manuel tekerlekli sandalye bağışı.
  2. Gelecek nesillere daha yeşil alanlar bırakabilmek için oluşturulacak tad izmir şb 8. Koru için 1000 fidan dikme.
  3. Sokak hayvanlarını doyurmak ,sevmek.
  4. Teog sınavına girecek öğrencilere sınav öncesi stresle baş edebilme , büyük resmi görebilme  motivasyonu artırma  ve eğitim amaclı  bizim ev  aktivite merkezinde çocuklara eğitim ve önerilerde bulunmak.
  5. Adı geçen eğitime katılacak öğrencilere kek ve süt ikramı.
  6. 10 burslu öğrencimize 1000 tl  lik giysi yardımı.
  7. Orta öğretim çocuklarımıza bütün umudum gençlerdedir adındaki  atamızı anlatan kitapcıklar armağan edilmesi.
  8. Burs verdiğimiz bir öğrencimize kişisel hijyen bakım ürünleri hediye edilmesi ve hijyenin öneminin vurgulanması.
  9. Sosyal hayatta varız . Sanat ve sanatçıyı severiz. Yönetim olarak tiyatroya gidiyoruz.
  10. Yaşlı büyüklerimizle vakit geçirip onlara çorap , şal hediye edilmesi.
  11. Behçet uz çocuk hastahanesi bahçe ve polikinliğinde bulunan çocuklara gofret dağıtılması.
  12. Belirli günlerde  sokak ve parktaki  çocuklara balon ve şekilli şekerler dağıtılması.
  13. Lise öğrenimi gören sosyal fobisi olduğunu gözlemlediğimiz bir kız öğrencimizi evinde ziyaret edip, pskoloji eğitimin son yılında olan diyer bursiyerimizi de yanımıza alarak  iletişim zorluğu olan kızımıza çekincelerini azaltma adına söyleşide bulunup onu desteklemek . Kitap ve başka armağanlar ile sıcak ilişki kurmak , desteğimizi hissetmesini sağlamak.
PROJE ALANI :  Sosyal  Çevre.  Dernek Binamız. Sokak, Park., Behçet Uz Çocuk Has. Bizim Ev Aktivite Merkezi.öğrenci Evi.

PROJENİN KAPSAMI : Tüm Çalışmalarımızı Anne Ve Çocuk Üzerine Yoğunlaştırdığımız Projelerimizde Sosyal Medyayı Daha Yoğun Kullanarak Yaptığımız Tüm İyiliklerin Daha Görünür Olmasını Sağlamak , Diğer Kişi Ve Kuruluşlara İlham Vermek ,iyiliğin Büyüyü Küçüğü Olmaz Vurgusunu Hissettirmek, İyilik Yap Denize Atma Bu İyilikler Görünsün Örnek Olsun . Dünyayı İyilikler Ve Gönüllüler Kurtaracak  Sloganını  Yaymak.

GÖREV  PAYLAŞIMI : Biz bu projenin içini yönetim kurulu üye sayımız olan 13 tane iyilikle doldurduk . Y. Kurulunda bulunan arkadaşlarımızın hepsi birçok iyiliği birlikte uyguladılar. Maddi ve manevi katkıda bulundular. Sanıyoruz ki bu da derneğimiz ve diğer kuruluşlar için iyi bir örnek oluşturdu.

İzmir’De İyilik Var Türk Anneler Derneği İzmir Şb. De Her Zaman İyilik Var.