KİTAP KULÜBÜ PROJEMİZ/4 Ekim 2019- 29 Ocak 2020

4 EKİM 2019
Derneğimiz bugün Kitap Kurtlarıyla doldu.Okuma kulübümüz için kayıt olan üyelerimiz ve arkadaşlarımızla ,moderatörümüz Nuray hanımla hem tanıştık hem de kitap seçimi üzerine konuştuk.Şahane kitaplar arasından yazarı JULİE OTSUKA olan TAVAN ARASINDAKİ BUDA’yı seçtik.
Kitabımızı okuyup 30 Ekim 2019 çarşamba günü saat 11 de toplanıp kitabı yorumladık.
30 EKİM 2019
Okuma Kulübümüz 30 ekim 2019 yani bugün saat 10 da derneğimizde toplandı.Bu ay JULİE OTSUKA ‘nın TAVAN ARASINDAKİ BUDA adlı kitabını okuduk.

Hepimizi derinden etkileyen ve bir solukta okunan bir kitap oldu.Alışık olmadığımız tarzda yazılmış bu kitapta biz dili kullanılmıştı.
Kısa ve öz cümlelerle neredeyse kitap içerisine yüzlerce romanı sığdırmıştı.Bizleri Japonya’dan Amerika’ya oradan Türkiye’ye çeşitli coğrafyalarda dolaştırdı.
Biz okuma kulübü olarak “Kitabın elmas hali “dediğimiz bu kitabı okumamış olan tüm kitapsever dostlarımıza öneriyoruz.
27 KASIM 2019

Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi Okuma Kulübü  ANTONİA ‘yı konuştu.Amerika Birleşik Devletlerinin gelmiş geçmiş en iyi yazarlarından biri olarak kabul edilen Willa Cather,Bohemyalı göçmen kızı Antonia Shimerda’nın olağanüstü hikayesi Amerikalı komşusu Jim Burden’in gözünden anlatıyordu.
Antonia özgür ruhlu,çalışkan,güçlü,çok iyi bir anne,şefkatli ve oldukça pozitif ,yaşamaktan zevk alan bir karakter.
Biz okuduk,tartıştık.Sizlere de okumanızı tavsiye ediyoruz.
29 OCAK 2020

Bu ay kitap kulübümüzde Gaye Boralıoğlu’nun DÜNYADAN AŞAĞI romanını okuduk.Yazarımız Gaye hanım da aramızdaydı.Bu akıcı ve sürükleyici romanı bizler kısa sürede bitirmiştik ama hazırlanması ve kurgusunun nasıl oluştuğunu yazarımız bizlere anlattı.Bu roman için 3 sene boyunca çalıştığını ve araştırmalar yaptığını ifade etti.Romandaki karakterleri konuştuk. Gaye Hanım’a ,bu organizasyonda emeği olan Şahizer Hanım’a ve Nuray ‘a çok çok Teşekkür ederiz.Yeni kitabınız HEPİMİZ KENDİMİZİ TAMAMEN KAYBETTİK

Yönetim Kurulu