• 1 Nisan Pazartesi günü Başkanımız Tülay Aktaş Güçbirliği toplantısına katıldı. Konuşmacı Eğitim gönüllüleri vakfı yöneticisi Elif Türkman idi.Kendisi insan ilişkileri ile ilgili konferans verdi.
  • 3 Nisan Çarşamba  günü haftalık yönetim toplantımızdan sonra Anneler Ele ele toplantımızı gerçekleştirdik.Kanser haftası nedeniyle konumuz meme kanseri ve kendi kendine meme kontrolü idi.Konuşmacımız Doç.Dr.Şenay Kaymakçı ve Memekander üyeleri Çiğdem Beşkardeş ile Saadet Köknal idi.Yüksek katılımlı bir toplantı olup çok değerli bilgiler edindik.Ayrıca 10 Nisan laiklik günü sebebiyle  de Başkanımız bir konuşma yaptı.
  • 3 Nisan Çarşamba günü Başkanımızın katıldığı STKA akademisinin 4 aylık eğitimi son erdi.
  • 5 Nisan Cuma akşamı eğitim desteği verdiğimiz öğrencilerimizi Perihan Akyol üyemizin temin ettiği davetiyelerle Adnan Saygun Kültür Merkezine senfoni dinletisine götürdük.
  • 8 - 9 -10 Nisan tarihlerinde yaklaşık 45 kişilik bir grupla Eskişehir-Beypazarı-Mudurnu-Göynük kültür gezisine gittik.Tüm tarihi ve sosyal mekanları gezdiğimiz bu etkinlik oldukça verimli ve güzel anılarla geçti.
  • 11 Nisan günü eğitim desteği verdiğimiz öğrencimiz Yağmur Sır’ın toplumsal hizmetler dersine destek vermek amacıyla Buca Eğitim Fakültesinde “kadına yönelik şiddet “konulu bir konferans gerçekleştirdik.Başkanımız Ayşegül Maral ve Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Avukat Ayla Eğit konuşma yaptılar.Ayrıca dernek yönetim üyelerimiz ‘’sığınamayanlar’’isimli okuma tiyatrosunu gerçekleştirdiler.
  • 12 Nisan Cuma günü Karabağlar-Uzundere’deki ihtiyaçlı kişiye dernek üyemiz Cavidan Yıldırımın bağışladığı tekerlekli sandalyeyi teslim etmek için ihtiyaçlı kişinin evine gidildi.Başkanımız eşliğinde gerçekleşen bu ziyaret çok etkili memnuniyet doluydu.
  • 12 Nisan da yine Başkanımız Ayşegül Maral ve saymanımız Gönül Eren Derneğimizi temsilen yönetim kurulu üyemiz Songül Parlayan’ın eniştesinin vefatı sebebiyle ablası Gülay hanıma baş şağlığı ziyaretine gittiler.
  • 15 Nisan -20 nisan günleri arasında Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezinde derneğimiz Resim  kursiyerlerinin  yağlı boya resim çalışmalarını sergiledik.Oldukça beğeni toplayan resimler beş gün boyunca ziyaretçilere sunuldu.
  • 17 Nisan Çarşamba günü  Karşıyaka Kurtuluş-İpek İşeri  İlköğretim Okuluna Dernek Yönetim Kurulu üyeleri topluca ziyarete gittik.Önceki yıllarda derneğimiz adına bir ana sınıfının yapıldığı okula bu kez  de oyuncak,kitap,iç çamaşırı,çorap ve Atatürk baskılı tişörtler,minderler götürdük.Tüm çocukları ve okul yönetimini oldukça memnun eden bu ziyaretimiz bizleri de memnun etti.Mutlu bir şekilde okuldan ayrıldık.
  • 19 Nisan Cuma günü Konak Belediyesi Halkla İlişkiler biriminde 7 Mayıs etkinliğimizin organizesi için program sunucusu Banu hn. ile bir toplantı yaptık. Toplantıya Başkanımız Ayşegül Maral,II.Başkan Emel Külahçıoğlu ve Sayman Gönül Eren katıldılar.
  • Aynı gün akşamı Başkanımız Ayşegül Maral STKA Akademisinin T.İş Bankası İzmir Şube Lokalindeki  sertifika töreni ve akşam yemeğine katıldı.
  • 23 Nisan Salı günü 7 mayıs “ Anneler Melektir” etkinliğimize davet etmek üzere Kemalpaşa Sütçüler köyünde oturan ve kızı eşi tarafından öldürülen anne Suna Maviş ve ailesini ziyaret ettik.Oldukça perişan görünen anneyi ve aileyi tanıdık.Acı öykülerini dinledik.Kendisinin etkinliğimize gelebilmesi için ulaşımını planladık.Ziyareti Başkanımız,başkan yardımcımız,saymanımız ve Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Avukat Ayla Eğit gerçekleştirdiler.
  • 27 - 28 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri Başkanımız Muğla 8.Ege kadın buluşmalarına katıldı.Seminer ve özel dinletilerin gerçekleştirildiği ayrıca kültür gezilerinin yapıldığı bu buluşma oldukça verimli geçti.

                  -Böylelikle nisan ayını da yoğun bir şekilde tamamladık.