• 2 Ekim pazartesi günü Tülay Aktaş Güç Birliği ‘nin  Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan 21.proje ödül törenine  ve aynı  gün konuyla ilgili Hilton oteli’nde yapılan  akşam yemeğine başkanımız derneğimizi temsilen katıldı.
  • 4 Ekim günü Başkanımız ve Başkan yardımcımız , Nevvar Salih İşgören Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi Olgunlaşma müdür’ü Şule hanım’a henüz planlanan yeni projemizle ilgili bir ziyarette bulundular. Projenin detayları  görüşüldü.
  • 5 ila 12 Ekim tarihleri arasında Es-can tur firmasının düzenlediği  Doğu Akdeniz turuna katılındı. Yaklaşık 50 misafirimizle katıldığımız bu gezide Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa,
  • Adıyaman-Nemrut, Mardin, Antakya ,İskenderun illerinin çok değerli tarihi bölgeleri gezildi. Tüm yöresel yemeklerin tadına bakıldı. Sağlıkla tamamladığımız gezimizden sonra çok değerli anılarımızla evlerimize dönüş yaptık.
  • 19 Ekim günü, derneğimizde yeni dönemde verilmesi planlanan ‘’İşaret dili eğitimi’’ için eğitmen Ayşe Gürbulak ile  ve  yeni bir proje için ’KAZED’’başkanı Tülin hn.ile başkanımız ve II başkanımız  dernekte görüşme yaptılar.
  • 23 Ekim p.tesi günü T.K.K.Derneği’nin Karşıyaka şb.sinin açılışına ve misyonerlik sempozyumuna başkanımız katıldı. Sabancı kültür merkezinde yapılan toplantı oldukça verimliydi.
  • 25 Ekim Çarşamba gecesi Konak Belediyesinin düzenlediği ‘’Kurtuluştan kuruluşa Cumhuriyet Kadınları ’’isimli önemli cumhuriyet kadınlarının kıyafetleriyle canlandırıldığı defile etkinliğine dernek olarak katıldık .Maddi katkı desteğinde de bulunduğumuz etkinlikte yönetim üyesi arkadaşımız Hacer Aktaş ,müthiş bir cumhuriyet kadını,yüzücü ve mimar olan LEYLA ASIM’ı giydiği özel kıyafetle canlandırdı.
  • 26 Ekim Perşembe günü Başkan ve II.Başkanımız  Ege Orman Vakfı’ndan bir yetkiliyle birlikte Buca’da iki ayrı yerde oluşturulan derneğimizin iki korusunun son durumunu öğrenmek amacıyla bir gözlem ziyareti gerçekleştirdiler. Yılların emeğiyle oluşan korularımız bizleri çok mutlu ve umutlu kılıyor. Yine aynı gün arkadaşlarımız kurucu başkanımız Şenel Aksu’nun ölüm yıldönümü sebebiyle Toros mahallesindeki Şenel Aksu parkında 4.geleneksel anma koşusu ödül törenine katıldılar.
  • 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılı kutlamaları kapsamında yönetimdeki arkadaşlarımız ve yaklaşık 15 öğrencimiz Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi geçit törenine katıldık. Her yıl olduğu gibi duygulu anlar yaşadık.
Ekim ayını da böylesi etkinlik ve çalışmalarla tamamlamış olduk. Nicelerine... sevgilerimizle…